De legende van de gouden beer

Wij hebben als mensheid nog maar bitter weinig kennis vergaard over de ware aard van de kwetsbare planeet waarop wij leven. De vele uitgestrekte onderaardse werelden bijvoorbeeld waarin verzonken bergketens en verkoolde oerbossen de grenzen bepalen van kolkende rivieren en doodstille meren hebben wij nog niet kunnen bereiken. Er bestaan allerlei levende wezens in die onderaardse gebieden, maar niemand van ons weet hoe die levensvormen er uitzien.


Hoewel internationale geologen en andere aard-wetenschappers graag de diepte in willen gaan, zijn er geen overheden en/of bedrijven te vinden, die veel geld willen steken in serieuze onderzoeksprojecten.


Dat is anders als het gaat om de kennis die wij van het universum proberen te vergaren. Wij sturen allerlei karretjes vol apparatuur naar Mars en hebben inmiddels verschillende menselijke voetsporen achtergelaten op de maan. Gigantische geldstromen hebben het mogelijk gemaakt dat de mens inmiddels een piepklein deeltje van het onvoorstelbaar-grote universum, in kaart heeft gebracht.


In mijn hoedanigheid van de bekende schrijfster Berendientje Van Dalen  voel ik het als mijn plicht om mij zowel in de onderaardse werkelijkheid als in het buitenaardse gebeuren te verdiepen. Vandaar dit digitale spacebibliotheekje, dat ik vul met informatie uit en over het universum. De onderaardse werkelijkheid komt op deze website ook nog wel eens aan bod.

Struin hier gerust maar eens rond en als je al iets meer wilt weten over het binnenste van onze planeet, die aan een zijden draadje ergens in de ingewanden van dit universum bengelt, dan kun je mijn boek lezen als het klaar is, maar nu dus nog niet. Ik wens je hier in ieder geval alvast veel kijk- en leesplezier!

De legende van de gouden beer vervolg-1-hubble-opnames De Spitzer telescoop