De legende van de gouden beer Verdeelpagina-alle-producten

Het brombeertje Maarten is misschien wel het populairste karakterbeertje dat het bedrijf GG & GG tot nu toe op de markt heeft gebracht. Ik heb hem in eerste instantie ontworpen als een functionele boekensteun, maar je kunt Maarten ook effectief inzetten als een vrijwel onkreukbare deurstopper. Hij heeft een ingebouwd stembandje, dat desgewenst een monotoon geluid produceert, dat door sommige klanten als rustgevend wordt ervaren. Mensen die regelmatig last hebben van het zogenoemde prikkelbare darmsyndroom, herkennen in dit fraaie beertje vaak een lotgenoot, hetgeen een band schept tussen mens en beer. Het is niet zeker of Maarten nog geproduceerd zal worden, nu GG & GG niet meer in Assen, maar wel in Cambodja actief is. Je leest in mijn boek 'De legende van de gouden beer', hoe de vork, wat dat betreft, in de steel zit.

Jookie en Smookie zijn twee zelfverzekerde nietsnutjes, die geleverd worden met een bedje, een dekentje, twee kussentjes, een geestverruimend tulpje en een genummerd certificaat van echtheid er helemaal gratis bij. Dit liefdevolle stelletje mag in geen enkele berenverzameling ontbreken en ik hoop dan ook, dat ook zij nog tot in lengte van dagen in Cambodja geproduceerd zullen worden.

Het muzikale beertje André Strauss tenslotte,werd door ons geleverd met een massief plastic miniatuurviooltje op schaal erbij. Plus een gelimiteerd strijkstokje van wilgentwijgen, die wij zelf ieder jaar in de herfst illegaal uit de eeuwig zingende bossen van Zuid-Limburg zaagden en sneden. Wij hebben het model van het miniatuurtje indertijd afgekeken van de echte Stradivarius, die de eveneens echte André altijd bij zich draagt wanneer hij de hond uitlaat, wanneer hij ergens als violist een schnabbel heeft en ook wel wanneer hij naar de sauna gaat, om te voorkomen dat zijn peperdure viool definitief uitdroogt en hij zelf ook.